Wij laten oud-sikkers aan het woord om jou een beeld te geven over SIK. Hoe hebben zij SIK ervaren?

Nicole Steijsiger

“Gezelligheid, kneuterig plezier, de vriendenclub die altijd klaar stond voor mijn bier en maaltijden, maar bovenal mijn Edesche familie, zo mag ik SiK graag omschrijven. Mijn kring was een spiegel, een thuishaven en de tweewekelijkse rots in de woeste baren des levens! Kring 3 SiK 2017-2019, de beste investering van mijn studententijd!”

Daniëlle Kar

“Wat zo gaaf was aan onze kring, waren de momenten waarop we heel harmonieus met elkaar het gesprek aangingen over bepaalde vragen rond het boek Romeinen. Iemand vroeg zich iets af, en de rest gaf stukjes van een antwoord. Soms spraken we elkaar tegen; geloofde de één iets wat voor de ander compleet nieuw was. Zelden was dat vervelend en juist meestal heel opbouwend. Echt een gevalletje leren van en met elkaar! Heel vaak wist niemand het echte antwoord op de moeilijke die we hadden, maar doordat we samen van alles onderzochten en opzochten, werden onze kringavonden gezamenlijke zoektocht-momenten.”

danielleweb

elsemarie

Elsemarie Kraal

“Ik vond het bij SiK vooral altijd zo enorm tof dat echt iedereen geaccepteerd werd en ik me altijd volledig geaccepteerd voelde. Binnen mijn eigen kringen, maar ook op kamp en dergelijke. Ik kon gewoon lekker druk en gek doen en dat was helemaal prima. Daarnaast vond ik het tof dat je als kring zoveel vrijheid kreeg in het inrichten van je Bijbelstudies. Dit is soms misschien wat meer zoeken naar wat je gaat bespreken als kring. Maar als je iets gevonden hebt, heb je meestal wel datgene gevonden waar echt iedereen iets over wil leren! Zo heb ik met kring Filippenzen en de brieven van Timotheüs besproken. De gesprekken met mijn kringen waren open en persoonlijk. Juist omdat wij geen format van vooraf opgestelde vragen gebruikten, was er de ruimte om in gesprek te gaan over wat het Bijbelgedeelte ons zelf zei en/of kon leren. Die dingen zijn me zeker bij gebleven als oudSiKlid zijnde. Ik heb er een enorm mooie tijd gehad tijdens mijn studie en moet eerlijk zeggen dat ik het wel een beetje mis! Veel zegen nieuwe (en oudere) SiKkers! Ik hoop dat jullie weer een mooi kringjaar tegemoet gaan waarin jullie mogen groeien in je relatie met God. En dat jullie allemaal gaan schijnen als SiKke lichtjes.
Groetjes Elsemarie”

Frank van Wijhe

”SiK heeft mijn studententijd bijzonder gemaakt. Ik ken geen enkele andere plek waar iemand zich zo welkom mag voelen en zo zichzelf kan zijn als bij Studenten in Kringen. In mijn vijf SiK jaren heb ik enkel mooie mensen mogen ontmoeten, waarvan velen goede vrienden zijn geworden. Toen ik begon aan SiK was ik een cynische student journalistiek die dacht alles wel te weten. Maar zelfs met al mijn cynisme was ik niet opgewassen tegen de openheid en diversiteit binnen de kringen: de kringavonden die ik meemaakte waren avonden waar je je schild kon laten zakken en eerlijk kon zijn over alles. De vrijheid die SiK biedt als studentenorganisatie om je eigen kringen in te delen en koers te varen, maakt dat we echt op onze eigen manier God centraal konden zetten. De (optionele) borrels en activiteiten waren ook – zonder uitzondering – gezellig en knus, met als absolute hoogtepunt het jaarlijkse SiK weekend. Kortom: als je God centraal wilt zetten, mooie mensen wilt ontmoeten en tegelijkertijd niet de vele verplichtingen of studentikoziteit verlangt dan ga je een fantastische tijd tegemoet bij SiK!”

frank

Meer weten? Kijk ook bij onze Veelgestelde Vragen