Soms moet ik echt even vluchten. Vluchten voor alle werkstukken, exegeses, tentamens, vergaderingen en alle andere dingen die mij bezig houden. Wellicht studie ontwijkend gedrag te noemen, maar ook vaak een keuze voor een rustmoment. Wat voor mij helpt is om daadwerkelijk ook even weg te gaan. Ik geniet van een wandeling, even niet thuis te zijn en lekker wat frisse lucht krijgen. Ik ben dan al snel een uur onderweg, heerlijk! Ik heb een standaard rondje wat ik door Ede heen wandel maar soms ga ik er ook voor naar de heide.

Mijn stille tijd heb ik samengevoegd met het wandelen. Ik heb ontdekt dat ik op veel manieren met God bezig kan zijn terwijl ik ook lekker aan het wandelen ben. Het geeft mij rust in de drukte van het dagelijks leven, zowel praktisch als geestelijk. Ik heb dit “Wandelen met God” uitgewerkt als vorm van stille tijd. Dit zijn elke vormen die je kan proberen tijdens een wandeling:

  • Neem ruim de tijd om te bidden tot God en vertel Hem alles wat je bezig houdt.
  • Download een preek van een kerk of spreker en luister hiernaar onder het wandelen.
  • Luister een christelijk lied en denk goed na over de tekst tijdens het wandelen, zet je muziek na een nummer ook even stop om er over na te denken.
  • Zoek vooraf een Bijbelgedeelte of vers uit waar je over na gaat denken tijdens jou wandeling.
  • Kijk om je heen en denk na over de schepping, misschien raak je wel onder de indruk.

Wellicht heb je zelf ook nog wel goede ideeën om je stille tijd met een wandeling te combineren op een manier die bij je past. Misschien neem je de titel “Wandelen met God” wel serieus en praat je in je wandeling alsof God naast je loopt. Dat moet wel passen bij jouw traditie natuurlijk, maar weet dat God altijd luistert als jij tot Hem spreekt. Mijn ervaring is dat een wandeling met gebed mij veel rust geeft. Ik overdenk vaak alle dingen die mij bezig houden en zet alles weer in perspectief. Ik hoop dat het jou ook mag helpen.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: