talentAfgelopen blok volgde ik de minor Discipelschap & Leiderschap, welke overigens ontzettend aan te raden is. Tijdens een van de lessen kregen we een beetje een aparte opdracht. We moesten een vacature opstellen, gedacht vanuit God. God is immers opzoek naar mensen, discipelen, die aan het werk willen in Zijn koninkrijk. Een pittig opdrachtje, want naar wie is Hij eigenlijk opzoek?

Soms kunnen we heel onzeker worden van ons eigen kunnen. Op school moeten we reflecteren over onze krachten en zwaktes, om je heen zie je allemaal getalenteerde mensen die uitblinken in zingen, mensen die gezegend zijn met een creatief brein, of mensen die zo sociaal zijn dat je je afvraagt of er iemand is die niet bevriend met ze wil worden. En zelf twijfel je misschien wel heel erg aan wat je talenten nou zijn, of vraag je je af wat iemand nou heeft aan jouw talenten. Ik kan je nu alvast iets verklappen: jij bent goud waard.

Tijdens de vacatureopdracht moest ik denken aan wat God een tijd geleden tegen me had gezegd. Ik wist ook gelijk dat dit de kern moest worden van de vacature. Hij zei: ‘Ik vraag niet zozeer je talent, maar meer je bereidheid.’ In de periode dat ik deze boodschap mocht ontvangen, wist ik niet waar ik goed in was of wat ik leuk vond en worstelde daar best mee. Ik wilde heel graag dingen voor God doen maar twijfelde of ik dat wel kon ‘zonder talent’. Maar toen God mij vroeg of ik bereid was, zei ik ja. Sinds mijn jawoord is God dingen aan het doen. Hij heeft me opnieuw dromen gegeven, dromen voor mijn leven. Hij heeft mijn verlangen laten groeien om in Zijn koninkrijk aan het werk te gaan. Ook heeft Hij me meer van Zichzelf laten zien en nogmaals benadrukt dat wij geschapen zijn naar Zijn evenbeeld. En nu zie ik behalve mijn talenten ook steeds meer van Jezus in mijzelf, mijn Goud.

Als je tegen God zegt dat je bereid bent, geeft je Hem als het ware de ruimte om dingen te doen in je leven en om door je heen te werken. Zijn karakter wordt dan steeds meer zichtbaar door jou heen. Hij gaat je leren om te denken in mogelijkheden, in plaats van steeds te kijken naar waar je niet goed in bent. Dat doet Hij door het gewoon te laten zien. God denkt grensoverschrijdend en hoe beter je Hem leert kennen, hoe meer je dat zelf ook gaat doen. Je komt dan misschien wel dingen van jezelf tegen die je nooit eerder hebt gezien omdat je het nooit de ruimte hebt kunnen geven. God heeft jou gemaakt met een uniek karakter, met talenten en dromen. Hij heeft daar een idee voor en wil dat jij erachter komt wat dit is zodat jullie er samen enthousiast over kunnen zijn! Dát is wat God nodig heeft in Zijn koninkrijk.

God is opzoek naar jou. Hij wil dat je steeds dichter naar Hem toegroeit. Dat je closer met Hem gaat leven. Zodat je gaat verlangen naar Zijn leiding en je durft over te geven. Dan kan Hij het Goud en jouw mooiste talenten en eigenschappen in je naar boven halen en je volledig tot je recht laten komen in dit leven. Dan ga je shinen!

De vraag is dus: ‘Ben je bereid?’ Zo ja, dan kan ik je feliciteren met je nieuwe baan!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: