Stop een groep mensen bij elkaar en je krijgt een prachtige samenstelling van verschillende talenten. Zo is dat ook met onze kring. De één kan heel  goed zingen, de ander kan goed koken, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar er is één ding wat wij als kring allemaal erg goed kunnen: genieten van heerlijk eten.

Hieronder vind je een recept van tiramisu. Sinds één van onze kringleden de beste keuze ever maakte en ons dit nagerecht voorschotelden, dromen wij elke nacht van deze heerlijke combinatie van rood fruit en heel veel calorieën. Maak het een keer, het is echt heel lekker.

Ingrediënten
(genoeg voor een ovenschaal vol heerlijkheid)
– 250 ml slagroom
– 150 gr witte chocolade, grof gehakt
– 30 gr suiker
– 250 gr mascarpone
– 1 pak lange vingers
– 150 ml sinaasappelsap (of limonade)
– 300 gram frambozen
– Een scheutje liefde

Bereidingswijze
1. Doe 75 ml van de slagroom en de witte chocolade in een steelpan en zet het op laag vuur. Als de chocolade helemaal gesmolten is, haal je het van het vuur af en laat je het afkoelen tot lichaamstemperatuur.
2. Klop de rest van de slagroom met de suiker lobbig, doe de mascarpone erbij en mix het nog een paar minuten. Spatel vervolgens de witte-chocoladeroom door het mengsel.
3. Halveer de helft van de frambozen.
4. Doe het sinaasappelsap in een diep bord en doop hier de helft van de lange vingers in. Bedenk de bodem van een (oven)schaal met deze lange vingers en verdeel hier de helft van het roommengsel over. Leg daar de frambozen op.
5. Herhaal de lagen nog een keer en strijk de bovenkant glad. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
6. Garneer eventueel met een paar frambozen en wat geschaafde witte chocolade.

Eet smakelijk!
Kring 6

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: