Als ik ergens goed in ben, dan is het in het bedenken wat ik beter zou kunnen doen. Wat zou ik er graag meer voor andere mensen zijn, een getuigenis zijn op stage, vrijwilligerswerk doen, werkzaamheden in de kerk oppakken, op bezoek gaan bij eenzame mensen, kortom: Gods liefde uitdragen. Als ik om mij heen kijk zie ik zoveel goede daden van anderen en lijkt dat wat ik doe in het niet te vallen

Maar wat nu als het uitdragen van Gods liefde helemaal niet persé zit in al die (belangrijke) dingen die wij doen, maar in wie wij zijn en in hoe wij liefhebben?
Ik denk dat de goede daden zeker belangrijk zijn, maar dat we pas echt kunnen getuigen van Gods liefde in hoe wij omgaan met andere mensen en situaties.
Natuurlijk is het belangrijk om mensen te helpen en om bepaalde taken op te pakken, maar ik heb geleerd dat God niet van ons vraagt om elk gaatje in onze al overvolle agenda volplannen met die goede daden. You can’t pour from an empty cup.

Ik heb mij voorgenomen om niet persé alles op te pakken wat er op mijn pad komt, maar om juist trouw te zijn in de kleine dingen die dan soms opeens niet zo klein meer zijn. Want zoals Matthijn Buwalda het zo mooi verwoord: het zijn de dingen die je doet die niemand ziet, die zeggen wie je bent.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: