Er waren dit jaar met SIK veel momenten die de moeite waard zijn om op te schrijven. Ontdekkingen die ik deed tijdens kring. Maar ook ontdekkingen buiten kring. Gewoon omdat je erover nadenkt hoe anders jij bent dan elk ander kring lid. En hoeveel je daarvan kunt leren. Ik zal jullie een verhaal vertellen wat jullie hopelijk met een warme glimlach doet terugdenken aan een avond op jullie eigen kring. Naja. Kijk maar. Geniet in ieder geval.

Het was dinsdagavond, want dat is nu eenmaal de avond dat wij kringen. ‘Bijbelstudie-avond’ heet het in mijn schrift. De Bijbelstudie ging over geld en geven. Nu vind ik het heel tof om over de Bijbel te praten, erover na te denken, enzovoort. Maar eerlijk gezegd kan ik daar voor de rest heel weinig mee. Daarom bedachten we die avond een eigen doel waar we mee aan de slag konden. Ik wilde een zwerver een keer geld geven, in plaats van altijd te zeggen dat ik geen losgeld bij me heb. Iemand anders besloot een praatje te gaan maken met een man in Arnhem. En ten slotte was er nog iemand die ging nadenken over het al dan niet nemen van een sponsorkindje.

Normaal blijven dit soort ideeën vage gedachten in een hoofd. Maar door met elkaar te kringen, werd ik mij bewust van aspecten die leven met Jezus met zich meebrengen. Het is niet alleen een Bijbel lezen en er iets van vinden. Het is ook elkaar supporten in je dagelijkse dingen. Het is betrokken zijn met elkaar. Het is elkaar aanmoedigen om een praatje te maken met een man in Arnhem. Het is geld geven aan een zwerver.

Rianne,
Kring 4

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: