Ik ben eigenlijk niet zo’n type die graag allerlei nieuwe dingen probeert. Als iets goed is, waarom zou je het dan veranderen? Het ligt aan de situatie waarin je dit zegt. Maar dit is wat ik dacht toen wij met onze kring een avond specifiek hebben gehouden over ‘Stille tijd’. Mijn ‘Wandelen en bidden’ vorm verveeld mij nog lang niet, maar nieuwe ideeën zijn altijd welkom. Die kringavond hebben wij elkaar uitgedaagd om een andere vorm te gaan proberen die avond. Ik wil graag mijn ervaring met jullie delen: schrijf jouw lied!

Een kringgenoot vond het inspirerend om een lied te schrijven en zo haar stille tijd in te vullen. Ik dacht maar eens niet de weg van de minste weerstand te kiezen en haar idee te gaan proberen. Met mijn redelijke muzikale talent moet er toch wel wat te bedenken zijn? Hoe je dit schrijven invult kan natuurlijk verschillen. Het kan jouw roepen naar God zijn, alles wat je bezig houdt persoonlijk, maar het kan ook zijn dat je een loflied schrijft over Hem! Met allerlei ideeën in mijn hoofd ging ik achter de piano zitten…

Moet ik zelf een melodie gaan verzinnen? Waar moet het over gaan? Hmm, elk gebed probeer ik altijd met danken te beginnen, laat ik dat in dit lied ook maar doen. Ik schrijf al snel een papier vol met wat punten waar ik dankbaar voor ben. Ik duw de toetsen van de piano in en al snel is een van mijn favoriete melodietjes hoorbaar, The Rose van Bette Midler. Zo mooi om “Wat de toekomst brenge moge” op te zingen. Waarom ook niet mijn eigen lied op deze prachtige melodie? Ik speel de melodie een paar keer en de eerste zinnen vliegen al door mijn hoofd. Ik begin te kriebelen op papier en langzaam aan komt er een lied. Ik voeg er ook nog enige vorm van rijm in en het begint toch zeker al ergens op te lijken. Het komt erop neer dat ik terugkijk op waar ik dankbaar voor ben in mijn leven. God heeft veel gedaan! Er ontspringt blijdschap in mijn hart, dank u wel God! Het eerste couplet is af, ik ga er nog eens voor zitten, want God is nog voor veel meer te danken.

Heer, mijn God, ik wil u danken
Daarom zing ik nu dit lied
U gaat mee, in heel mijn leven
U die kijkt, van mij geniet
Vanaf kind naar jong volwassen
Ging met mij mee, van dag tot dag
Dankuwel, mijn lieve Vader
Dat u mijn potentie zag

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: