Kijk dit^ filmpje even voordat je verder leest. Je hoeft maar 3 minuten van je kostbare tijd eraan te besteden.

Heb je hem gekeken? Nee? Doe toch nog maar even… Ja? Heel goed! Lees gerust door.

Schrijf een boek. Dat is één van de voorbeelden die hij geeft om uit te voeren als je denkt dat te willen en/of te moeten doen. Als ik zo’n filmpje zie, komt dat binnen bij mij. Niet dat ik op dit moment de behoefte heb om een boek te schrijven. Misschien komt dat nog of misschien ook niet. Maar ik heb wel zat andere ideeën, doelen en dromen. En heel veel daarvan voer ik niet uit. Hoe komt dat toch? Wat houdt mij tegen? Rob Bell geeft een optie, namelijk het denken: ‘Wie ben ik om dat te doen?’ Hmm… dat is confronterend. Te vaak maakt deze zin onderdeel uit van mijn gedachten! Wie ben ik om daar iets van te vinden? Wie ben ik om tegen die persoon dat te zeggen? Wie ben ik om te solliciteren bij Team Up (mijn droombaan)? Wie ben ik om die droom na te jagen? Wie ben ik…? Ja, wie ben ik eigenlijk?

En hoppatee, ik ga een laag dieper. Wie ben ik? Wat heb ik in mij? Waarvoor ben ik gemaakt? Welke kwaliteiten beschik ik om deze wereld een stukje beter te maken? Om een lichtje te zijn in deze wereld… Na heel wat reflecties ben ik zelf al aardig in de richting gekomen in het ontdekken van wie ik ben en wat ik kan betekenen. Ik houd van contact met andere mensen, ik raak graag geïnspireerd en hoop vervolgens anderen ook te kunnen inspireren. In het contact met andere mensen maak ik mooie momenten mee. Maar ik ben ook graag op mijzelf. Dan lees ik een boek, luister ik een muziekje, doe ik ontspannen dingen zoals knutselen of puzzelen of kijk ik een filmpje. Heerlijk vind ik dat. Die momenten heb ik ook nodig om tot mijzelf te kunnen komen en op te laden om vervolgens weer open te kunnen staan voor andere mensen. Doordat ik weet dat ik graag in contact ben met andere mensen en ook graag inspirerend wil zijn, doordat ik weet dat ik graag met (vluchteling)kinderen werk, doordat ik weet dat ik graag speel en heel veel andere dingen leuk vind, zorg ik dat ik dit alles ook uitvoer. Het geeft mij een doel en het licht een tipje van de sluier op van mijn toekomst. Ik begin steeds meer te ontdekken wie ik ben. En dat zorgt ook voor een drive mijn dromen na te jagen. Om te solliciteren bij Team Up, om stappen te zetten in mijn toekomst. God heeft mij zo zorgvuldig gemaakt. Dan kan ik toch niets mooiers terugdoen dan Hem daarvoor te danken door dàt te doen wat ik goed kan en leuk vind?

Wat vind jij leuk om te doen? Wat kan jij goed? En wat zijn jouw ideeën, dromen, doelen die je eigenlijk na wil jagen maar niet doet of durft? Denk er eens over na en heb het er eens met elkaar over in je kring. Deel met elkaar deze ervaring en spoor elkaar aan om ermee aan de slag te gaan. Soms helpt het om bevestiging van een ander te krijgen voordat je iets uit gaat voeren. En soms helpt het om gestimuleerd te worden door anderen of om een strakke deadline opgelegd te krijgen. Probeer het er eens over te hebben met elkaar. Dan ga ik intussen een boek schrijven. Nee, geintje. Ik blijf de ontwikkelingen van Team Up in de gaten houden en sla mijn slag zodra ik weet dat het mijn moment is. Doe jij mee met het najagen van je dromen? Succes!

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: