Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar vormen van stille tijd en af en toe probeer ik wat uit. Zelf houd ik wel van schilderen, maar ik neem er eigenlijk nooit echt de tijd voor. Nu heb ik een poging gedaan tot stille- tijd- schilderen, christelijk- schilderen, een soort van profetisch schilderen of hoe je het ook maar noemen wilt.

Ik ben meestal best perfectionistisch als ik aan het schilderen ben. Ik begin er daarom vaak niet aan, omdat ik er dan niet tevreden over ben. Nu nam ik me voor om gewoon maar te beginnen, zonder een concreet idee. Aan de hand van het liedje “After the storm”van Mumford en sons, heb ik dit schilderij gemaakt.

Als ik het nu bekijk, deed het schilderij me denken aan een zin in het nummer: “Get over your hill and see what you find there”. Wat voor mij betekend dat ik de durf moet hebben om mijn vertrouwde omgeving of comfort zone te verlaten om mijzelf te kunnen verrassen over nieuwe dingen. Zoals nieuwe avonturen met God en mensen, daar staan dan bijvoorbeeld de lichtjes voor op het schilderij.

Ik moest ook denken aan het oude lied: “Zie ik sterren aan de hemel staan.” Mijn vriend ziet een kampvuur in het schilderij. Na de chaos (die te zien is in de lucht) of na de storm, tot rust komen op een fijne plek. Hij ziet de heuvel als het leven. We zien uit naar de lichtjes in de verte en na het leven dan komen we over de heuvel. Mijn broertje zag lampionnen in het schilderij, uit de Disney film “Rapunzel.”

Ik hoop dat dit voorbeeld je inspireert om dit ook eens te proberen. Te schilderen tijdens je stille tijd of profetisch te schilderen.

  • Doe dit vooral als het je leuk lijkt om te doen.
  • Wat mij hierbij geholpen heeft, is om niet te verwachten van mijzelf dat ik iets moois ga maken, want het ziet er uiteindelijk nooit zo uit zoals ik van te voren bedacht heb.
  • Kies een thema, zoals bijvoorbeeld een lied, een Bijbelgedeelte, of iets anders wat je aanspreekt.
  • Begin gewoon. Ik ben zomaar begonnen met een kleur die ik mooi vond en toen kwamen de ideeën vanzelf. Dit gebeurd niet altijd hoor, soms heb ik geen ideeën. Maar dan probeer ik te leren niet te perfectionistisch te zijn. Je kan altijd opnieuw beginnen.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: