Heb je trek in een lekkere en vullende pasta, maar wil je hem eens anders maken dan de gebruikelijke pasta met gehakt of kip? Dan moet je echt deze pasta eens proberen! Iedereen gaat dit gerecht lekker vinden. Het is bovendien heel simpel te maken. Zeker als je een klein beetje valst speelt en kiest voor kant en klare pesto. Een leuk gerecht om te bereiden voor je kring als je weinig tijd hebt, en als je wel veel tijd hebt, kun je de pesto natuurlijk zelf bereiden! Hiervoor heb ik echter niet een recept, maar is vast te vinden op het internet! Verder is het een vegetarisch gerecht en is het ook nog eens zonder pakjes en zakjes! Dus supergezond ?

De ingrediënten voor 4 personen:

  • 5oo g verse pasta
  • 3 paprika’s, in stukjes gesneden
  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 2 avocado’s, gepureerd
  • Olijfolie
  • Handje pijmboompitjes
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 200 g basilicum pesto
  • 1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Snijd alle groenten, fruit in een pan eerst de ui met knoflook en voeg daarna de rest van de groenten toe.
  3. Voeg aan de groenten olijfolie, basilicum en peper toe naar smaak.
  4. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe om nog even mee te bakken.
  5. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Doe de avocado’s in een kom en voeg hier de pesto aan toe. Mix het met een staafmixer tot een egale saus.
  6. Voeg de saus toe aan de groenten.
  7. Serveer de pasta met de saus en strooi hier naar smaak de Parmezaanse kaas en de pijmboompitjes overheen.
  8. Eet smakelijk!

Kring 1

© 2019 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: