In de zomervakantie had ik wat meer tijd om Bijbel te lezen dan normaal. Ik ben begonnen in Johannes, want ik wilde graag lezen over Jezus. Johannes leek me een mooi Bijbelboek, omdat ik dan maar 1 evangelie hoef te lezen als ik door blijf lezen tot het einde. Super efficiënt. Love it.

Terwijl ik in Johannes aan het lezen was, viel het me steeds op dat de discipelen echt optrekken met Jezus. Ze gaan samen met Jezus naar de bruiloft in Kana, ze gaan samen naar de tempel, ze hebben ’s nachts goede gesprekken met een Bijbel geleerde, ze dopen in de Jordaan, ze reizen het land door, varen over water, liepen over heuvels en aten samen. Best wel normale activiteiten voor een vriendengroep, behalve het dopen in de Jordaan dan misschien 😉 . En terwijl ze dat doen leert Jezus hen steeds weer iets. Maar vooral dat God Zijn Vader is en het nodig is om in Hem (Jezus) te geloven. Dat komt steeds weer terug.

De verhalen deden mij een beetje denken aan het afgelopen jaar met mijn kring. De kring voelde soms meer aan als vriendengroep dan als kring. We aten samen, dronken koffietjes, theetjes en biertjes, doorkruiste heel Ede met de fiets, haalden ijsjes bij Bernardo’s, hielden Bijbelstudies, gingen bowlen en praatten over God. En terwijl we dat deden leerde we elkaar beter kennen en leerde we God beter kennen. Toen ik de verhalen las die Johannes over zijn ‘kring’ opgeschreven had, vond ik het best wel vet om te merken dat wij een beetje mogen nadoen wat Jezus met zijn discipelen deed door gewoon met elkaar op te trekken.

Door met elkaar op te trekken als kring, misschien niet altijd door alleen een Bijbelstudie maar ook door te bowlen, ijsjes te eten of ede te doorkruisen leerde ik van mijn kring dat Jezus met mij ook leuke dingen wil doen en dat dat ook gewoon ‘kring zijn’ is. Hij wil niet alleen in de kerk zitten, maar hij drinkt met ons een wijntje en is erbij als we fietsen door Ede. Hoe cool is dat?!

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: