Lange tijd heb ik gedacht dat God alleen maar met grote dingen bezig is, zoals oorlogen, aanslagen of het klimaat. Onbewust bad ik ook in mijn persoonlijke leven alleen maar voor de écht belangrijke dingen en probeerde ik de kleine dingen zelf op te lossen. Want waarom zou ik bidden voor een belangrijke toets, als ik het zelf ook met de nodige stress op kan lossen? Kan ik niet beter bidden voor een vriendin die het moeilijk heeft, dan voor de keuze van mijn uitstroomprofiel? Hebben vervolgde christenen God niet veel harder nodig dan ik? Ik rangschikte mijn gebedspunten niet alleen op prioriteit, maar ook op grootte en kwam vaak tot de conclusie dat de kleine dingen niet de moeite waard waren om voor te bidden. Het is dan ook niet gek dat ik vaak teleurgesteld raakte, omdat ik grootse dingen verwachtte.

Totdat ik mij besefte dat God er óók, en soms juist is voor de kleine dingen. Dat God geen prioriteitenlijstje heeft, maar dat Hij geeft om de dingen waar wij om geven. Ik ben mijn gebedspunten gaan opschrijven en begon steeds meer te ontdekken hoe God in mijn leven aan het werk is. Hoe hij werkt in de details, de onbelangrijke zaken die toch heel belangrijk blijken te zijn. Hoe niets te klein is om bij God te brengen en hoe je niet altijd grote wonderen hoeft te ervaren om een goede relatie te hebben met God.

‘’Het zijn nog altijd de kleine dingen die het doen.’’ Een veel te cliché quote, maar stiekem helemaal waar. En ik heb geleerd dat je ook in die kleine dingen God mag gaan zien. In een mooi lied, iemand die precies op het goede moment zegt wat je nodig hebt, in een prachtige lucht, in… En opeens worden al die onbelangrijke dingen, belangrijk.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: