Zin om je kring te verwennen met een taartje, maar geen bakblik in huis? Vrees niet, onze kring heeft de oplossing gevonden: Monchoutaart in een glaasje! Fijn om naar binnen te lepelen of in één teug naar binnen te gooien. In het onderstaande recept zullen we je op weg helpen om deze verbluffend lekkere creatie zelf te maken.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr monchou
125 ml slagroom
30 gr suiker (of meer als je van zoet houdt)
100 gr bastognekoekjes
40 gr roomboter
Vlaaivulling

What to do:
1. Maal de koekjes fijn in je keukenmachine, of plet ze met een deegroller. (Heerlijk: al je agressie eruit ?)
2. Laat de roomboter smelten en meng dit met de koekkruimels.
3. Verdeel de bastogne kruimels over 4 glaasjes en druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel. Of met een klein borrelglaasje. Zet de glaasjes in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
4. Klop de roomkaas los met een spatel. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker tot stijve pieken.
5. Spatel de slagroom door de monchou. Verdeel de vulling over de 4 glaasje. Laat de monchoutaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

3 uur later..
6. Verdeel de vlaaivulling over de monchoutaartjes, en tadaaaa.. je fancy en vooral lekkere toetje is klaar!

Een glaasje vol liefde voor iedereen,
Kring 4

© 2018 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: