Lang, lang geleden op een plek hier ver vandaan, woonde een volk genaamd de Mini’s. De Mini’s zijn een klein, maar hardwerkend volkje dat al jaren vreedzaam met elkaar leeft. Om ervoor te zorgen dat iedereen een goed leven heeft, krijgt iedere Mini een eigen taak. Zo ook Bennie, een jonge Mini. Bennie heeft lang moeten wachten, maar is nu eindelijk oud genoeg om zijn eigen taak te krijgen. De koning van het volkje verdeelt de taken en daarom gaat Bennie op weg om te horen welke taak hij krijgt. De Koning zegt; er zijn al veel taken verdeeld maar voor jou heb ik een hele belangrijke. We gaan namelijk een nieuw paleis bouwen, bovenop die heuvel, en daar hebben we stenen voor nodig! Maar zoals je weet liggen alle stenen beneden aan de voet van
de berg. Jouw taak wordt het naar boven dragen van de stenen!

Bennie voelt zich vereerd; wat een belangrijke taak! Meebouwen aan het nieuwe paleis van de koning, hoeveel Mini’s kunnen dat nou zeggen? En zo begint Bennie. Hij krijgt een zak, vult deze met stenen en begint enthousiast met het beklimmen van de berg. Maar bij het naar boven dragen van de zak wordt het steeds zwaarder en zwaarder.. Bennie wordt moe en het lukt steeds minder goed om de stenen naar boven te krijgen.. Uitgeput komt hij thuis en bedenkt zich.. hoe kan ik dit de rest van mijn leven doen? Dit kan toch niet? Na een dag ben ik al zo moe; hoe krijg ik de stenen morgen nou naar boven?

De volgende ochtend, voordat hij begint met de stenen, gaat Bennie langs bij de koning. Koning, de stenen zijn veel te zwaar! Ik kan ze niet meer naar boven tillen. De koning zegt; Bennie, ik begrijp dat de stenen zwaar zijn. Maar ze moeten toch echt naar boven, het nieuwe paleis moet af! Misschien kan je andere Mini’s vragen om je te helpen? En dus loopt Bennie het stadje waar hij woont in en begint andere Mini’s aan te spreken. Als eerste komt hij Wennie tegen. Hij vraagt; Wennie, zou jij misschien een zak met stenen naar boven kunnen dragen? Het is voor mij te zwaar. Wennie wil graag helpen, dus legt ze haar taak neer en loopt mee naar de berg. Ze pakt de zak met stenen op en probeert te berg op te klimmen… Helaas.. Ik ben niet sterk genoeg, sorry.. zegt Wennie.

Bennie loopt snel verder en vraagt het ook aan Rennie, Lennie en Kennie. Allemaal proberen ze de zak naar boven te dragen, maar geen van de Mini’s is sterk genoeg.. Terwijl Bennie de moed verliest komt de koning langs. Benieuwd hoe het gaat met de stenen voor zijn paleis vraagt hij Bennie hoe het gaat. Bennie zegt; Sorry koning, ik heb alle andere Mini’s gevraagd om me te helpen, maar het lukt helemaal niemand! Dan zegt de koning, maar Bennie, hebben jullie al geprobeerd om het samen te doen? Samen? Vraagt Bennie, we hebben toch net gezien dat niemand van ons sterk genoeg is om de zak met stenen te dragen? De Koning zucht en roept de Mini’s bijeen.. Wennie, Rennie, Lennie en Kennie krijgen de opdracht om ieder een uiteinde van de zak te pakken en samen naar boven te klimmen. Wonder boven wonder.. bereiken ze de top! Eindelijk begrijpt Bennie wat de koning bedoelde met het vragen om hulp; niet het vragen om de zak met stenen over te nemen, maar juist om het samen te dragen!

De stenen die Bennie naar boven moet dragen staan eigenlijk voor dingen waar je tegenaan loopt tijdens je tijd hier in Ede. Misschien heb je moeite met je opleiding, je draai vinden in de klas of heb je een dip in je geloof. Het kan dan best moeilijk zijn om hier alleen mee te zitten. Een van de pijlers van SiK, life-support, staat eigenlijk voor het samen dragen van deze dingen. Jouw problemen kunnen niet opgelost worden door je kringgenoten/ andere Sikkers.. Iedereen in je kring loopt tegen hun eigen problemen aan, maar door erover te praten, naar elkaar te luisteren en misschien elkaar advies te geven, kunnen deze problemen een stuk minder zwaar worden. Dit is een van de dingen die we jou, als lid van SiK, willen toewensen voor het komende SiKjaar samen met je kring.

Sinds een jaar ben ik lid van SiK en in dat jaar heb ik mijn kringgenoten bijna iedere week gezien. Een diverse kring, met veel verschillende (kerkelijke) achtergronden die leidden tot leuke gesprekken en discussies. Naast gesprekken over geloof en gezelligheid heeft mijn lidmaatschap bij SiK mij een groep studenten gebracht die op de hoogte zijn van elkaars leven, weten hoe het met elkaar gaat. Dit is een van de pijlers van SiK: ‘Life-support’. Binnen mijn kring vond dit vooral plaats in de vorm
van ‘een rondje ei’, waarbij ieder de tijd krijgt om te delen wat er in zijn/haar leven speelt en daarover in gesprek te gaan. De combinatie van diversiteit, life-support en gezelligheid hebben ervoor gezorgd dat ik het afgelopen jaar én het komende jaar weer, met heel veel plezier lid ben van SiK.

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: