Voor dit #kringding hebben we (kring 5) allemaal een klein stukje geschreven over de verschillende dingen die we tijdens ons kringweekend hebben gedaan:

Deborah: In maart 2019 zijn wij als kring een weekendje naar Hoogmade geweest, waar we op een boerderij verbleven. Bij aankomst werden we verwelkomd door een geitje die we Barry hebben genoemd en Sacha de hond. De avond hebben we doorgebracht met koeknuffelen, geitjes aaien en het spelen van Mens Erger Je Niet, wat op de kleine salontafel was geschilderd.

Lobke: Voordat we aankwamen op de boerderij, hebben we boodschappen gedaan. Dit ging gepaard met enige discussie, want hoeveel zakken chips hebben we nodig en wel of geen kaas voor brood? Toen we een boodschappen briefje hadden gemaakt, gingen we met zijn 7-en boodschappen doen. Iedereen liep door de winkel en ging dingen zoeken. Toen we uiteindelijk bij de kassa kwamen, hebben we de drank apart betaald, omdat niet iedereen 18 was (of een ID bij had). Het zekere voor het onzekere dus. Gelukkig hebben we maar een keer naar de winkel moeten gaan en waren we dus niks vergeten.

Talitha: Van de tweede dag hebben we een uitje gemaakt in Leiden. Rondstruinen door de stad, hoe heerlijk chaotisch dat ook is met een groep van 8. Tosti’s eten in een hipster tentje en een vintage winkel bezoeken met heel veel foute kledingstukken waren vooral leuke momenten.

Anne Ruth: Kring 5 zit niet stil. Als we iets gaan doen wat we leuk vinden, gaan we er 100% voor. Dat gebeurde dus ook op zaterdagmiddag met Lasergamen. Iedereen was fanatiek en als iemand af was, lag het natuurlijk aan het apparaat. Iedereen had zijn eigen tactiek. De één ging ergens achter zitten en schoot stiekem iedereen af en de ander viel gelijk aan en rende kris kras door de ruimte. Dit is kenmerkend voor onze kring en ik vind dat waardevol tijdens onze kringavonden. We zijn verschillend en vullen elkaar aan. Hierdoor kunnen we ook vanuit verschillende invalshoeken naar bijbelgedeeltes en thema’s kijken.

Yvonne: Op de zaterdagavond speelden we poker, voor sommigen de eerste keer! Dit duurde totdat alle wijn op was… Omdat de avond naar ons idee nog jong was, kwamen we op het geniale idee om een biertaxi te bellen. Die vervolgens een uur later, in the middle of nowhere, een sixpakje bier kwam afleveren; net op het moment dat we allemaal wilden gaan slapen.

Jasper: Nadat enkelen het laat hadden gemaakt ’s nachts, zat de helft van onze kring keurig in de kerk zondagochtend. Over de dienst verschillen de meningen. Met de hele kring hebben we in onze huisje nog enkele opwekkingsliedjes gezongen, zodat eenieder zijn/haar stichtelijke moment heeft gehad. Ook op een weekend blijf je een christelijke kring.

Steven: De week voor het weekend hadden Karlijn en ik elkaar al uitgedaagd om te gaan zwemmen, omdat we op Google Maps hadden gezien dat het huisje aan het water lag en het best wel mooi weer zou worden. Dat hebben we op zondag dan ook maar gedaan. Karlijn en ik, in zwemkleding, op een klein aanlegsteigertje. En het was echt heel koud. Ik denk dat we er allebei maar zo’n 10 seconden in zijn geweest. Eerder op de dag hadden we een mooie wandeling gemaakt langs de Kromme Does om de boel een beetje te verkennen, een heeerlijke zondagse wandeling over de dijk. En zo sloten we ons eerste kringweekend af. Nu op naar Zuid Limburg voor Kringweekend 2.0!

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: