Het was het jaar 2016 dat ik naar Ede verhuisde en het spannende studentenleven begon. Of ja, spannend… Ik heb geen idee hoe spannend het is om te ontdekken dat er echt heel veel spinnen op een studentenkamertje op een zolder. Alles was natuurlijk nieuw, mijn kamer, de mensen om mij heen, school en de stad (of dorp? Houdt iemand het bij?) Ook al was alles nieuw dit eerste jaar in Ede, wilde mijn moeder dolgraag dat ik sociaal ging doen bij een studentenvereniging, terwijl het enige waar ik mij mee bezighield was hoe de printer op school werkte.
Mijn ouders wilden graag contributie betalen maar het hoefde voor mij niet. Laat mij eerst maar even een jaartje kijken hoe de studie mij bevalt. Je weet het immers maar nooit. Toen ik met heel wat moeite toch door mocht naar mijn tweede jaar, vond ik het weleens tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. Naast mijn klasgenoten, mijn huisgenoten, waren er eigenlijk geen mensen waar ik mee kon optrekken en praten over het zware studentenleventje (oftewel, ‘’weten jullie hoe die printer werkt?).

Ik hoorde van SiK van mijn voormalige klasgenootje Rianne (jullie kennen haar vast wel) en ik was wel nieuwsgierig geworden, dus bedankt haha! Naast het feit dat ik nieuwsgierig was, was ik ook bang want zo goed ben ik niet in grote(re) groepen. Toen ik mij uiteindelijk had aangemeld bij SiK en heel zenuwachtig naar The Sub fietste, werd ik goed ontvangen en kon ik mezelf zijn.

Het was een verademing voor mij toen ik mij realiseerde dat het hier oké was om zoekende te zijn in het geloof. Vaak voelde het als een verplichting om helemaal ondergedompeld te zijn in het christen zijn terwijl dat hier anders was. Er lag bij mij minder druk op het moeten en ik was ook zeker niet de enige die zoekende was. Elk jaar had ik weer een andere kring die hier eigenlijk allemaal heel erg goed op reageerde terwijl dat in mijn omgeving vaak anders is geweest. Nu heb ik nog steeds moeite met het geloof maar ik blijf het mooi vinden om hier met anderen over in gesprek te gaan. Hoewel het geloof nu lastig voor mij is, vind ik het mooi om hier tijdens kringavonden te zingen en te praten over dingen die je bezighouden, noem maar op. Naast praten over het geloof, ben ik blij dat er ook ruimte was en is voor plezier. Hoewel je in je studententijd de overstap maakt van tiener/jongvolwassene naar volwassene, gaat er niets boven het verstoppen van een pak vla op een camping, of ’s avonds door het centrum van Ede te rennen om willekeurige items te jatten van een andere groep.

Ik heb nu elk jaar in een andere kring gezeten met andere mensen waar ik mooie momenten mee heb gehad. Elk jaar leer ik weer van iedereen en word ik geïnspireerd door de mooie nieuwe mensen die ik ontmoet binnen en buiten de kring. Klinkt misschien super cheesy, maar ik krijg er in ieder geval een blije kop van. Sik is voor mij een plekje geworden waar ik even tot rust kan komen, even afgeleid kan worden van de dagelijkse bezigheden. Ik laat mij dit jaar weer verrassen met alles wat er komen gaat, hopelijk hebben jullie er ook zin in☺

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: