Een bijbel: een boek met woorden, voor de één een heel netjes boek, voor de ander een boek wat bijna uit de kaft ligt. Ik ben geen fanatieke lezer, zal ik je eerlijk zeggen. Mijn Bijbel is zo’n nette Bijbel. Ik leer liever over God door te zingen of door gesprekken met anderen. God laat zichzelf o.a. zien door anderen heen. Maarja, in de Bijbel schijnt toch ook een heleboel te staan, het verrijkt natuurlijk je kennis. Kring vind ik daarom erg fijn, in contact met anderen de Bijbel bestuderen. Praktijk en theorie naast elkaar. Ervaringen delen en kennis opdoen.

Ik heb veel verschillende dingen geprobeerd om ook zelf discipline in het lezen aan te kunnen brengen. Vaste tijden, bijvoorbeeld voor het slapen, of met een BijbelApp. Ook heb ik in groepsapps gezeten, iedereen in die app las elke dag een hoofdstuk uit een bijbelboek en deelde ‘s avonds hoe hij/zij het interpreteerde of wat ze eruit haalde. Dit alles werkte best goed, maar vaak hield ik het toch niet heel lang vol. Nu ben ik weer met een nieuwe manier bezig: mijn Bijbel persoonlijk maken. Als ik iets lees wat me inspireert onderstreep ik het, als ik iets leer in een preek schrijf ik het erbij. Momenteel lees ik in Mattheüs, en soms lees ik iets en denk ik ‘huh’, ik had dit altijd anders opgevat. Dan maak ik een aantekening, zoek meer informatie en schrijf het erbij.

Er is ook een andere manier van je Bijbel persoonlijk maken, zelf ben ik niet zo kunstzinnig maar er zijn mensen die hele tekeningen bij Bijbelstukken tekenen: ‘Biblejournaling’, misschien ken je het wel, super gaaf! Je laat teksten echt goed tot je doordringen door te lezen en te tekenen. Door één van deze twee manieren te gebruiken wordt jouw Bijbel iets persoonlijks, er staat in wat voor jou bijzonder is, maar ook je vragen en twijfels. Tegelijkertijd vat je een stuk tekst samen, door de onderstreepte stukken of het verhaal wat de tekening vertelt weet je meteen waar de tekst over gaat. Hieronder laat ik een paar voorbeelden van Bilblejournaling zien, Myrthe doet het heel vaak en deelt haar foto’s op Insta.

IMG_4165[1] IMG_4166[1] IMG_4167[1] IMG_4168[1]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: