Ik wil het verhaal van Horatio Spafford met jullie delen. Het is een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde eind 19e eeuw in Chicago. Horatio had een vrouw en 5 kinderen. Zijn oudste was een zoon en daarna kreeg hij vier dochters. Op een dag overleed zijn oudste zoon door een ziekte. Horatio was een goede ondernemer en had een goedlopend bedrijf. Later, na het verlies van zijn zoon, brak er brand uit in Chicago; the big fire of Chicago eind 1880. Deze brand heeft toen de halve stad verwoest. Het bedrijf van Horatio ging verloren. Eerst verloor hij zijn zoon en nu ook zijn eigen bedrijf.

Horatio besloot terug te gaan naar het land waar ze van oorsprong vandaan kwamen. “Wat houdt ons hier nog in Chicago?” Hij zei tegen zijn vrouw: “Ga terug naar Ierland. Ga alvast, ik moet hier nog wat dingen zakelijk afronden. Laten we naar onze familie gaan”. Zo gezegd, zo gedaan. Ze namen van elkaar afscheid en zijn vrouw ging met de vier dochters terug naar Ierland.

Tijdens de bootreis over de Atlantische Oceaan kwam het schip waar Horatio’s vrouw en dochters op zaten in aanraking met een ander schip. Het was een groot ongeluk en de vier dochters van Horatio verdronken, alleen zijn vrouw overleefde het ongeluk. Toen zij in Ierland was aangekomen na een zware reis zond zij een telegram van Ierland naar Chicago. Het telegram had slechts twee woorden: Saved Alone. Dat stuurde ze naar haar man.

Hij verloor zijn zoon, zijn bedrijf en ook nog zijn vier dochters. De tijd was aangebroken voor Horatio om naar zijn vrouw in Ierland te reizen en onderweg kwam hij op de plek waar zijn dochters waren verdronken. Hier schreef Horatio Spafford een lied, een heel beroemd lied wat kerken wereldwijd nog regelmatig nog zingen. “When peace, like a river, attendeth my way, When sorrows like sea billows roll; Whatever my lot, Thou hast taught me to say, It is well, it is well with my soul.” Niet het komt goed, het ís goed. Het is goed met mijn ziel.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: