Time for soaking! Dat dit een naam had weet ik ook nog maar sinds kort. Je hoeft vrijwel niets te doen, en dat is het fantastische eraan.

Als het te rommelig op mijn kamer is, kan ik me hier vaak niet toe zetten. Daarom krijgt m’n kamer eerst een flinke opruim- en schoonmaakbeurt voordat ik me overgeef aan mijn soak-moment. Ik heb een heerlijk tapijtje op de vloer liggen, dat maakt mijn kamer in opgeruimde staat vaak extra cosy. Kacheltje en sfeerlampje aan en gaan met die banaan! Ik zoek een afspeellijst met christelijke nummers die ik mooi vind. Op YouTube staat trouwens oneindig veel soaking worship music. Maar die vind ik niet allemaal even chill. Dus ik zoek vooral iets wat bij me past, muziek wat me raakt of een extra betekenis voor mij heeft. Bethel – Without Words vind ik altijd erg fijn, maar muziek met tekst kan soms extra binnenkomen. Wat ik het vette vind aan christelijke muziek, is dat de inhoud vaak gaat over wat iemand met God heeft meegemaakt of hoe God tegen iemand heeft gesproken. Het is altijd gebaseerd op iets wat zich tussen God en mens heeft afgespeeld. Daarom kunnen teksten van bepaalde nummers ook zo binnenkomen dat het lijkt alsof God direct tegen me spreekt. Dan kunnen de nummers nog zo op elkaar lijken, maar God spreekt altijd persoonlijk.
En dat is ook wat je tijdens soaken heel mooi kunt ervaren. Ga lekker op de grond liggen of zitten, wat je fijn vindt, met een kussen en/of deken. Maak het een beetje comfortabel en knus. Sluit vervolgens je ogen en geniet van de muziek. Focus je op de woorden die gezongen worden in hemelse melodieën. Laat je meenemen op de golven van het geschenk wat God ons heeft gegeven. Hij spreekt door muziek en wij mogen ook terugspreken door muziek. Maar dit is vooral het moment dat je God de ruimte geeft tot jou te spreken. Denk aan alles wat God voor jou heeft gedaan. Stel vragen aan Hem als je die voelt opkomen. Denk aan Zijn grootheid en Zijn liefde voor jou en laat het gewoon eens lekker op je inwerken. Maar vooral: wees stil en vergeet alles. Geef je over aan het moment en aan Hem. Kom tot rust in Zijn armen. Als je het fijn vindt, kan je deze momenten gebruiken om ook zelf tegen God te praten. Zelf vind ik het een heerlijk moment om met name te ontvangen. God heeft ons al zoveel gegeven en wil je overladen met nog veel meer! He’s a Great Giver.

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: