In Hebreeën 11 kan je de geloofshelden vinden. Organiseer eens met elkaar een Bijbelstudie over de geloofshelden.

  1. Voorbereiding: lees allemaal in de week voor de Bijbelstudie Hebreeën 11 door. Verzin voor jezelf welke geloofsheld jij hebt. Ze hoeven echt niet per se in Hebreeën 11 voor te komen. Ze mogen ook ergens anders in de Bijbel te vinden zijn. Maar houd het wel bij Bijbelse figuren.
  2. Om het grappig te maken: ga allen zo goed mogelijk verkleed als je geloofsheld. Is het David? Neem dan een slinger mee (‘David met z’n slinger, die was voor niemand bang…’). Is het Rachab? Misschien kan je beter niet als hoer verkleed gaan… Maar je kan wel een rood koord meenemen. Verzin zo voor jezelf je eigen geloofsheld en ga op die manier verkleed naar de Bijbelstudie.
  3. Zodra jullie aan het smullen zijn van een welbereide maaltijd, mogen jullie elkaars geloofshelden raden. Zodra er één is geraden, vertelt die persoon de reden van de gekozen geloofsheld.
  4. Na de maaltijd (en de afwas die er natuurlijk ook bij hoort) lezen jullie met z’n allen Hebreeën 11 nog eens door.
  5. Pak een groot vel papier en schrijf met verschillende kleuren stiften (gewoon omdat het kan en omdat het kleurrijk is) samen de punten op wat de geloofshelden tot helden maakt.
  6. Voeg daar vervolgens ook de sterke punten van jullie eigen geloofshelden bij.
  7. Ga met elkaar in gesprek wat voor geloofsheld jullie zelf willen zijn. Welke sterke kanten heb jij daarvoor nodig?
  8. Maak tot slot voor jezelf een reminder over de held die jij wil zijn. Dat kan door een toepasselijke spreuk op te zoeken, een lijflied, een kaartje te maken of verzin zelf een leuke manier.

Een eventuele punt 9: deel de uitkomsten onder dit artikel op deze site of laat het weten in de Facebookgroep van SiK. Veel plezier!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: