De dag goed beginnen en goed eindigen. Ik heb gemerkt dat dit veel verschil maakt in hoe ik mijn dagen doorbreng. Voorheen was het eerste wat ik ’s ochtends deed zolang mogelijk sluimeren en daarna mijn mobiel pakken, Facebook, Whatsapp en mail checken. ’s Avonds ging ik vaak series kijken totdat ik ging slapen, daarna nog even een kort gebed en slapen maar. Misschien herken je dit of misschien ook helemaal niet. Ik besefte me kort geleden dat deze manier van mijn dag beginnen en eindigen helemaal niet fijn is. Het maakt dat ik onrustig slaap en niet lekker mijn dag begin.

Ik heb besloten om hier verandering in te brengen. Tegenwoordig zet ik mijn wekker en zodra deze afgaat doe ik een lampje aan en zet ik christelijke muziek op, nummers als “Good good Father” van Chris Tomlin “Deep in love with You” van Michael W. Smith en “In Your Presence” van Jason Upton komen vaak als eerste aan bod. Hierdoor word ik rustig wakker en ik merk dat ik me automatisch bewust word van Gods aanwezigheid. Als de wekker opnieuw gaat pak ik mijn mobiel en kijk ik een kort inspirerend filmpje zoals een spoken word of een clip van Joyce Meyer van niet meer dan 5 min. Hierna kijk ik vaak ook nog ff mijn berichtjes na waarna ik rustig mijn bed uit stap en mijn dag kan beginnen. 15 minuutjes wakker worden en ik sta gelijk heel anders op. Bij het ontbijt lees ik altijd een hoofdstukje uit de Bijbel. ’s Avonds neem ik van 21:30 tot 22:00 de tijd om met God door te brengen door bijvoorbeeld te bidden, Bijbel te lezen of te schrijven. Zo begin en eindig ik de dag met God.

Jezus bad soms hele nachten tot God en Hij zocht regelmatig de stilte op om even bij Zijn Vader te kunnen zijn. Voor mij is dit soms best lastig omdat het leven vol zit met allerlei dingen die moeten gebeuren en afleidingen zijn er ook genoeg. Deze manier helpt mij om toch bewust met God bezig te zijn en ik bid dat jullie allemaal je eigen manier zullen vinden om in dit drukke leven ook tijd vrij te maken om door te brengen met de Vader.

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: