Ezechiël 37, heb je het ooit eens doorgelezen? Ik vind het een bizarre tekst! Vooral als ik het voor mij zie… Een vallei vol met skeletten. Botten liggen overal. Het is er stoffig en droog. En dan, ineens, verbinden pezen de botten weer aan elkaar en komt er vlees over de botten. Het worden weer mensen en ze gaan staan. Een machtig leger, met ogen waarin kracht te zien is, staat ineens op de plaats waar net daarvoor nog een dal vol botten was. Klaar voor de strijd. Bizar…

Lees eens met elkaar Ezechiël 37 en hebt het over deze bijzondere Bijbeltekst.

Luister vervolgens naar dit lied van Casting Crowns.

In dit filmpje is het beeldend vormgegeven. Zo kan je nog beter een beeld krijgen hoe het er ongeveer uit moet zien.

In het boekje bijbehorend bij de cd staat de volgende toelichting van Mark Hall: “This song is dedicated to Bro. Randy Kuhn, my pastor when I was a young youth pastor in Samson, Alabama. He preached passionately about Ezekiel and the valley of dry bones. As I looked out at our little church I saw how dry we were spiritually and for a minute it was as though he was Ezekiel praying for God to breathe into our church and make it a light in our little town. Since then, many of the teenagers in that church are now youth pastors and senior pastors all over our country.”

Nou kan je het, net zoals Mark Hall doet, wat minder letterlijk nemen en het ‘vertalen’ naar de realiteit van alledag. Sta in jullie kring eens stil bij de boodschap van deze tekst en dit lied. Hoe is het in jouw leven? Is jouw geloof, jouw vechtlust in de strijd van het geloof, ver te zoeken? Waar moet jij in het geloof tegen vechten? Of ben jij een soldaat, vol van de Heilige Geest? Wat heb jij nodig om een sterkere soldaat van het geloof te kunnen zijn?

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: