Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een beetje opzag tegen 2017. Het nieuwe jaar brengt veel goeie dingen, het wordt vast een mooi jaar en ik kan weer met een schone lei beginnen. Maar ik merkte dat het begin van een nieuw jaar me ook wat weemoedig maakte. De tijd lijkt zo snel te gaan…

Ik heb soms het gevoel dat ik vergeet te genieten en dat dan het moment alweer voorbij is. Het lijkt alsof ik vorig jaar nog maar begon met studeren en nu ben ik al bijna klaar. Ik moet nieuwe keuzes maken, zoals wat wil ik verder met mijn leven? Wat wilt God dat ik doe? Wat voor werk ga ik doen? Ik zou graag weer even een kleuter willen zijn, alles leek vroeger ongedwongen en de tijd leek trager te gaan. Naast dat het nieuwe jaar ook nieuwe kansen biedt, werd ik een beetje somber van deze gedachten. Herkenbaar?

Ik hoorde het liedje: “Niemand langer houdbaar”, waarin de zanger zingt:
“Waar we zijn geboren waar de weg ook lijden zal
sukkels of succesvol we zijn kwetsbaar als kristal.
En God weet wat de morgen brengt
voor ons blijft dat een vraag,
want er is niemand langer houdbaar dan vandaag.”

“Nee, er is niemand langer houdbaar dan vandaag.
Als slaap in de morgen zijn we verdwenen,
als gras op het veld we bloeien maar even,
we spoelen weer weg als het stof in de regen.
Alleen door genade zijn wij nog in leven,
alleen door genade toch houdbaar gebleven.”

Het is het luisteren waard. Het lijkt een triest liedje, het doet me denken aan prediker, maar ik vind het erg mooi. Het laat mij zien dat wat het nieuwe jaar ook brengt, ik volledig afhankelijk ben van God en ik het nieuwe jaar en al de keuzes die ik moet maken in zijn handen kan leggen. Ik en jij, we zijn kwetsbaar, zoals kristal, zonder God en Zijn genade, zijn we niets. Maar God weet wat het nieuwe jaar brengt. Ik en jij, we mogen samen met Hem keuzes maken en weten dat Hij machtiger is dan de tijd of welke omstandigheden.

“Niemand langer houdbaar” van Matthijn Buwalda vind je onder het YouTube-icoontje hierboven.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: