De preek, misschien roept het een stoffig idee bij je op. De preek hoort thuis in de eredienst op zondag in de kerk. Het ligt ook een beetje aan je kerkachtergrond wat dit bij jou oproept. Misschien wordt het al wat hipper wanneer een voorganger ‘het woord’ komt brengen, een overdenking of wellicht een meditatie. What’s in the name, uiteindelijk komt het op hetzelfde neer en wordt het in verschillende jasjes aangeboden.

Voor mijn stille tijd vind ik het fijn om zo nu en dan eens een preek te luisteren. Je kan op YouTube van verschillende sprekers een preek vinden die jou aanspreekt. Ook kan je op kerkdienstgemist.nl een dienst opzoeken van een bepaalde kerk of dominee. Je kan zo luisteren naar het woord van God dat wordt uitgelegd door een dominee of spreker. De interpretaties en toepassingen kunnen heel leervol zijn. Ik hoop dat dit een leuke invulling kan zijn voor jouw tijd met God.

Een preek die mij nog altijd het meest is bijgebleven is van de spreker Martin Koornstra. De preek gaat over Storm, naar aanleiding van Markus 4. Martin Koornstra legt de betekenis van dit verhaal prachtig uit en vertaald dit naar de spreekwoordelijke stormen in ons leven. Ik zou je aanbevelen om deze preek eens te luisteren.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: