Na twee jaar bij SiK te hebben gezeten (en nu het derde jaar in te gaan), kan ik (Lobke) niet meer zonder. Ongeveer drie jaar geleden ben ik met een klasgenoot gewoon maar eens gaan kijken bij de infoavond en heb ik me aangemeld. Dat is echt een hele goede keuze voor mij geweest. Ik kwam hier alleen studeren op een nieuwe school, met nieuwe mensen en ook gelijk op kamers, wat een heleboel veranderingen tegelijk waren. Door SiK heb ik me daar doorheen geslagen. Bij SiK vind je vrienden die met je willen lachen en willen huilen en die je stimuleren om te groeien. Ik ben, mede door SiK, persoonlijk heel erg gegroeid. Door mijn eerste kring heb ik geleerd dat de dingen die in mij omgaan van waarde zijn. Dat ik me open en kwetsbaar mag opstellen naar anderen toe en dat dat heel erg waardevol is. Ik heb daardoor mensen veel meer in mijn leven binnen gelaten. Door SiK ben ik nu enthousiast om voor andere mensen muziek te maken. Ook al twijfel ik nog steeds af en toe wel aan mijn muzikaliteit, ondanks dat, weet ik nu dat het een passie van mij is en dat het al goed is dat ik er zelf plezier in heb en er van kan genieten. Dat ik op die manier God groot mag maken.

Door SiK heb ik vrienden voor het leven. Ik kijk elke keer weer uit naar een kringavond met hele leuke mensen, waar ik allemaal evenveel van houd. Omdat we zo lekker gek met elkaar kunnen doen op het ene moment en op het andere moment een diepgaand gesprek hebben over God en het geloof en hoe doe je dat eigenlijk allemaal praktisch in je dagelijkse leven. SiK heeft me door moeilijke momenten heen geholpen als ik het niet meer zag zitten, door voor me te bidden en lieve berichtjes te sturen. Omdat Life Support zo ontzettend belangrijk is. Bij SiK kan ik me ontwikkelen, door nu in mijn derde jaar bij SiK, ook in het bestuur actief te zijn. Dat ik kringleiderscoach mag zijn en dat ik erachter ben gekomen dat ik dat super leuk vind, omdat ik op deze manier betrokken bij alle kringen kan zijn, omdat ik het fijn vind om er voor andere mensen te zijn. Dat ik de leiding over de muziek mag hebben, iets waar ik in kan groeien door die verantwoordelijkheid te dragen. Maar vooral ook zo fijn dat we het niet alleen doen, dat ik die taken samen met iemand anders mag opnemen en dat (het) SiK (bestuur) altijd voor je klaarstaat als dat nodig is, als een vangnet en support systeem.
Bij SiK vind je een thuis als je aanklopt. Bij SiK kan je tot rust komen als je een drukke week hebt gehad, bij SiK mag je jezelf zijn.

En als er voor mij een Bijbeltekst bij SiK past, dan is het wel de volgende:

Ik dank mijn God iedere keer dat ik aan u denk; en telkens als ik voor u allen bid, doe ik het met blijdschap.
Filippenzen 1:3

© 2021 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: