Kies met elkaar een Bijbelgedeelte uit. Zorg dat dit niet teveel teksten zijn, neem als richtlijn vijftien teksten. Het mooiste is dan natuurlijk dat je begint bij het begin van een bepaald Bijbelboek en dat je tijdens volgende kringavonden steeds een stukje verder gaat. Tip: kies een boek uit het Nieuwe Testament.

Lees het Bijbelgedeelte samen of alleen in stilte. Dan schrijft iedereen de tekst op die hij of zij het meest aanspreekt. Deze kan je kort met elkaar bespreken.

Vervolgens ga je kijken wat God allemaal voor beloftes doet in dit Bijbelgedeelte. Soms staat het er niet direct en moet je even zelf doordenken. Schrijf de belofte op die jou het meest aanspreekt, waar jij het meest aan hebt. Dit kan dus voor iedereen anders zijn. Bespreek ook dit weer.

Dit doe je precies hetzelfde, maar dan voor geboden die God geeft: wat zegt God dat je wel of niet moet doen? En daarna voor waarschuwingen. Waar waarschuwt God je voor? Niet alles is direct in alle teksten te vinden. Soms moet je er even een overslaan of tijdens de voorbereiding van de Bijbelstudie bekijken of er genoeg in het gekozen Bijbelgedeelte staat.

Als laatste: hoe ga je dit Bijbelgedeelte praktisch toepassen? Pas op: we zijn vaak geneigd hierbij lekker abstract te blijven. Bijvoorbeeld: vriendelijk zijn tegen iedereen die ik tegenkom. Probeer het woord ‘vriendelijk’ dan wat concreter te maken. Bijvoorbeeld: complimenten geven, begroeten, noem maar op. En ‘iedereen die ik tegenkom’ kan je misschien ook wel wat specifieker maken, bijvoorbeeld ‘de caissière bij de supermarkt’. Help elkaar om dit zo specifiek en concreet mogelijk te formuleren.

Je hebt nu jouw persoonlijke opdracht voor de komende week of twee weken opgeschreven, tot de volgende kringavond. (en het liefst natuurlijk voor de rest van je leven) Nu is het de taak van een medekringer om jou komende tijd te bevragen naar jouw opdracht. Bemoedig elkaar in het uitvoeren van de opdracht en breng de besproken punten ook in gebed. De volgende kringavond bespreken jullie met elkaar wat de uitkomsten zijn en hoe jullie Gods Woord praktisch hebben gemaakt in jullie levens.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: