Je bent het kerstverhaal ondertussen waarschijnlijk flink zat, tijd voor Pasen en dan kunnen we daarna weer opnieuw beginnen. Toch fijn dat Jezus ieder jaar weer opnieuw wordt geboren. Maar in deze eerst #QualityTime wil ik iets verder met je kijken dan de geboorte van Jezus zelf in dat muffe kribje, de herders die helemaal high van de engelen de deur plat liepen en die wijzen die maar niet doorliepen en eigenlijk maanden te laat kwamen.

Rust
Laten we beginnen met rust en ruimte te creëren. Zet je telefoon uit en leg hem weg, je laptop heb je misschien nodig om deze overdenking te lezen, maar denk erover om het internet uit te zetten. Kom tot rust en doe even helemaal niks. Wanneer er veel gedachten door je hoofd blijven spoken schrijf ze dan even op een papiertje, die zijn er straks ook nog wel. Als alle stemmen in je hoofd tot stilte zijn gekomen is het tijd om Hem uit te nodigen. Vraag Hem jou te leiden in deze tijd die jullie samen doorbrengen en vraag of Hij je iets wil vertellen.

Lezen
Zoals beloofd, een echte kersttekst, maar eigenlijk eentje die er al is voor kerst en daarna nog heel lang doorwerkt. Lees het rustig door, nog even zonder oordeel, laat het gewoon op je af komen en lees het misschien zelfs een tweede of derde keer.
Joh 1:1-18

Overdenking
Wat een mooie tekst, een beetje poëtisch zelfs over het woord en over licht. Maar er is één specifiek onderdeel wat mij raakt en wat voor mij verder gaat dan het kerstverhaal op zichzelf. Het woord is mens geworden, God is mens geworden en de wereld had het niet eens door. Ik zeg de laatste tijd wel vaker, het christendom had van mijn niet gehoeven, was het niet voor Jezus. Ik heb verschillende andere religieuze uitingen onderzocht, maar vaak misten ze iets: Jezus. Jezus is voor mij een sleutelfiguur geworden. Nu kan ik verschillende aspecten en karaktereigenschappen noemen waarom hij zo bijzonder is en ik misschien niet met de kerk maar wel met Hem overweg kan. Maar eigenlijk is er maar één reden waarom deze aspecten zo bijzonder zijn. Was hij enkel 100% God, dan zouden al zijn goede eigenschappen wat makkelijk zijn, werd Zijn leven filmisch waarin alles gescript is en maar al te vaak tekort schiet voor het echte leven. Maar Hij was ook 100% mens, dit ís het echte leven, Jezus is écht. Als kleine jongen heeft hij leren lopen waarbij hij vast eens plat op Zijn smoel is gevallen, Hij is misschien wel uitgelachen op school of baalde van die puist op Zijn voorhoofd, misschien werd Hij zelfs wel verliefd met alle gevoelens van dien. Het klinkt misschien wat grof om dit over God te zeggen. Maar Jezus was mens en dit zijn de dingen, onze gedachten en gevoelens, die ons mens maken. Hij heeft al onze pijn en twijfels meegemaakt en dat maakt het geloof voor mij persoonlijk, maakt dat ik me begrepen kan voelen door Hem.

Ben je het met mij eens? Of vind je het maar een rare gedachte, een verliefde puber Jezus? Waarom wel of niet?
God is mens geworden, wat betekent dat voor jou? Maakt het verschil?

Bidden

Leg je gedachtes en ontdekkingen voor aan God, ga met Hem in gesprek. Pak hierbij ook een moment van rust en ruimte om naar Hem te luisteren.

Toepassing
Ga eens na wat je de afgelopen week hebt gedaan, wat je daarbij dacht en voelde, de kleine en de grote dingen en bedenk dat Jezus je volledig begrijpt.

Voel je vrij om op Facebook te delen wat je vond van deze QualityTime wat je hebt geleerd of meegemaakt. Of misschien heb je nog wel een vraag waar iemand anders je mee kan helpen? Als Sik willen we er voor elkaar zijn en met elkaar meedenken. Wie weet kan jij weer een andere Sikker inspireren of ontdek je een andere invalshoek door wat anderen delen over hun quality time met God.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 SiK | Studenten in Kringen.
Top
Follow us: