Hé student!

Wij zijn SIK; Studenten In Kringen. We zijn een christelijke studentenvereniging in Ede. Samen gaan we op zoek naar God en naar elkaar. De basis van wat wij doen, zit ‘em al in de naam. Wij bestaan uit studenten die zijn opgedeeld in Bijbelkringen. Daarnaast organiseren we groepsactiviteiten zoals borrels, Jachtseizoen, Walking Dinner en het SIK-weekend! Op die manier leg je contact met andere sikkers. Wij zijn er van overtuigd dat juist in Ede niemand alleen hoeft te zijn en een plek mag vinden die bij diegene past. Daarom hebben we onze identiteit zo helder mogelijk samengevat in de volgende vijf pijlers:

God Centraal

SiK kent in haar organisatie weinig hiërarchie, de enige die wij ietsje (of zelfs flink wat) hoger zetten is God. Hij staat centraal in al onze activiteiten. In onze kringen bestuderen we de woorden die Hij ons heeft gegeven en denken we na over hoe we Hem een plek mogen geven in ons dagelijks leven. Tijdens #HourPowerPrayer vragen we of Hij SiK wil leiden en tijdens het weekend gaan we inhoudelijk in op een bepaald thema. Maar ook tijdens de avonden waarbij we niet direct de Bijbel openslaan of met elkaar bidden, hopen we dat Hij ons wil zegenen en kan genieten van ons samen zijn.

Diversiteit

De afgelopen jaren hebben we heel veel verschillende studenten voorbij zien komen die allemaal hun plek vonden in SiK. Verschillende studies, kerkelijke achtergronden en overtuigingen, wij kunnen daar ontzettend van genieten. Zelfs als je helemaal niet zo overtuigd bent en nog opzoek bent naar wat je nu precies gelooft mag je je bij ons heel erg welkom voelen. Dé SiKker hebben we nog niet kunnen vinden, maar wel een heleboel studenten die echt SiK zijn.

Betrokken

Als SiK willen wij met jou te maken hebben, met alles van jou. Dat klinkt misschien eng, maar het betekent vooral dat wat er ook speelt in jouw leven, je het met ons mag delen. Misschien valt je studie soms tegen, loopt het thuis niet lekker of misschien heb je juist een hele toffe ervaring gehad met God. We zijn geïnteresseerd in wie jij bent en willen je graag leren kennen. Jij kiest voor SiK en daarmee kiezen wij ook voor jou.

Ontmoeten

Elkaar leren kennen in al onze diversiteit en samen God centraal zetten, dat kan alleen als we elkaar opzoeken. Dit doen we in eerste instantie via onze kringen, deze mensen ontmoet je waarschijnlijk elke twee weken. Of zelfs meer, dat beslis je zelf met jouw kring. Maar daarnaast willen we door middel van onze andere activiteiten zoals borrels, heiwandelingen en het SiK-weekend, nog meer studenten leren kennen. Het is de kern van wat wij mogen doen en ieder jaar weer van genieten: al deze verschillende mensen aan elkaar geven.

Life support

Je studententijd is misschien wel de meest onstuimige periode van je leven, je ontwikkelt je nooit meer zo hard als nu. Je maakt belangrijke keuzes, komt jezelf tegen en ontdekt wie je wil zijn in deze maatschappij, voor de mensen om je heen en voor jezelf. Wij hopen daarin als SiK een basis te mogen zijn om op terug te vallen, zelf noemen we dit life support. Life support gaat over jouw leven van elke dag en wil meedenken, inspireren en aanmoedigen. Wij vinden het belangrijk dat jij steeds meer jezelf mag worden, zoals God jou bedoeld heeft.

Meer weten? Bekijk ook onze SiK-stories