Studenten in kringen bestaat al sinds 2000 en is oorspronkelijk opgezet vanuit de GKV De Ontmoeting om studenten binnen Ede een plek te geven in deze kerk. Inmiddels is Sik uitgegroeid tot een onafhankelijke studentenvereniging gestuurd door studenten zelf. Jarenlang bestond SiK uit een relatief kleine groep studenten, tot er in 2013 zich plotseling een hele hoop nieuwe SiK’ers zich aanmeldde. Zo ging Sik van twee naar wel dertien kringen. We hechten veel waarde aan intimiteit, maar vinden het ook belangrijk dat iedereen ons kan vinden en zich bij ons welkom voelt. We zouden het namelijk jammer vinden als iemand zich eenzaam zou voelen of moeite heeft met connecties te maken hier in Ede, terwijl er genoeg medechristenen en medestudenten zijn. Zo mochten wij ons dus ontwikkelen tot een plek waar steeds meer studenten met elkaar God willen dienen.

SiK is ontstaan vanuit de behoefte om met anderen het geloof te delen, te groeien en vriendschappen op te bouwen met leeftijdsgenoten. Wij zijn er van overtuigd dat juist in Ede niemand alleen hoeft te zijn.

Sinds 2015 hebben we de kringen bewust iets kleiner gemaakt voor meer persoonlijk contact. Dit past beter bij onze ideeën over betrokkenheid en life support. Uiteindelijk zijn we afgelopen jaar (2018-2019) gestart met acht kringen. De afgelopen jaren organiseerden we iedere maand een Sik evenement, baden we iedere eerste maandag met elkaar op de #HPP en gingen we twee keer per jaar met elkaar op Sik-weekend. Daarnaast genieten we wat betreft evenementen van de input van SiKkers zelf.

Meer weten? Kijk ook bij onze Veelgestelde Vragen