Als je vragen hebt over hoe Sik nu eigenlijk praktisch werkt en voortbeweegt mag je ons altijd mailen. De afgelopen jaren bleken sommige vragen geregeld terug te komen, dus deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Antwoord op alles wat je nog wilde weten, zo kort en duidelijk mogelijk. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je ons altijd bereiken via het onderstaande contactformulier of via studenteninkringen@gmail.com, antwoord komt meestal binnen vijf werkdagen.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een kring eruit?

Een kring bestaat gemiddeld uit 7-9 mensen. De afgelopen jaren heeft SiK meer vrouwen dan mannen gehad, daardoor zijn er altijd wel een paar volledige vrouwenkringen. We delen nooit een man alleen in tussen allemaal vrouwen, in een gemengde kring zitten sowieso twee mannen.

Hoe vaak komen kringen samen?

Hoe vaak je als kring samen komt bepaal je met elkaar. De meeste kringen komen om de week op dinsdag of woensdagavond samen, maar er zijn ook kringen die elke week samenkomen en daarbij Bijbelstudies afwisselen met spelletjes-, film- of chillavonden.

Waar komen kringen samen?

Kringen komen samen bij de kringleden thuis. Heb jij een te kleine kamer? Geen probleem, dan komen ze gewoon niet bij jou thuis. Met het indelen van de kringen houden we hier rekening mee, maar meestal valt dit onderling wel op zijn plek.

Hoe ziet een kringavond eruit?

Ook de invulling bepaal jij samen met je kring. De meeste avonden zien er als volgt uit:
– Samen eten
– Aanbidding
– Studie openen met gebed
– Bijbelstudie
– Samen bidden
– Afsluiten en/of blijven hangen

Hoeveel tijd kost SiK?

Gemiddeld kost SiK één avond in de twee weken. Maar als je dat wil als kring, kun je elkaar natuurlijk altijd vaker zien. Daarnaast is er maandelijks zeker één avond waarop we SiK-breed wat leuks doen: een borrel of een spelletjesavond. En door Sikkers zelf wordt er zo nu en dan iets kleins georganiseerd, bijvoorbeeld een heiwandeling. Deze avonden en extra evenementen zijn niet verplicht, maar we merken dat veel Sikkers het leuk vinden om nog meer studenten van andere kringen te ontmoeten.

Wat is het verschil met een studentenvereniging?

Puur praktisch gezien betekent dit: geen ontgroening, geen verplichte activiteiten en een lage contributie. Bij SiK gaat het echt om dat jij een plek hebt om te ontwikkelen en God centraal te zetten. Voor meer informatie wat ons precies uniek maakt kun jij kijken onder ‘identiteit.’

Hoe gaan de Bijbelstudies?

Geen kring heeft een oudste, dominee of een andere vorm van geleerde… en daar zijn we ons bewust van! De kringleiders zijn studenten net als jij, zij zullen de eerste avond voorbereiden waarna het voorbereiden van de Bijbelstudie meestal rouleert. Iemand bereidt zelf iets voor, stelt vragen op en daar ga je samen over nadenken. Sommige kringen gebruiken Bijbelstudieboekjes of een rooster, je bent daarin vrij als kring zelf te kiezen wat bij jullie past. Mochten jullie behoefte hebben aan meer input, dan kun je er altijd om vragen. Ook kun je eens rondkijken op onze inspiratiepagina.

Maakt mijn kerkelijke stroming uit?

Nee, absoluut niet. SiKkers komen uit allerlei stromingen, wat juist interessante gesprekken oplevert! Welke kerk je gewend bent om te bezoeken, of misschien bezoek je wel liever helemaal geen kerk, iedereen is welkom.

Ik studeer nog maar een jaartje…

Geeft niet! Alleen maar mooi als je dat jaar ook nog extra met God bezig kan zijn. SiK heeft een grote verscheidenheid aan leeftijden en dat is nog nooit een probleem geweest.

Moet je lid worden?

Ja. Als je bij SiK wilt horen en dus in een kring wil worden ingedeeld, moet je je even aanmelden! Dat kan hier: Word lid!

Doen jullie ook aan socializen?

Uiteraard! Wij vinden het heel leuk om ook SiKbreed elkaar te ontmoeten. Daarom organiseren we met elkaar borrels, een sik-weekend en andere leuke activiteiten. Wat er precies gebeurt dit jaar is mede aan jou, we vinden het heel leuk als jij zelf en/of met je kring een avond wil organiseren.

Ask us

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht